Dimecres, 23 de Juny de 2021
Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús
Baix Ebre
Xarxa Ciutadana
 
 
GOVERN OBERT I TRANSPARÈNCIA
 
L'ALCALDE - PRESIDENT
Salutació
Contacta
 
SEU ELECTRÒNICA
 
L'EMD
Eleccions municipals
Procés de constitució
Regidors
Òrgans de Govern
Junta de Govern Local
Plens
Reglaments i Ordenances
Òrgan de Serveis Integrats
Tràmits
Bans i Comunicats
Consell de Participació Ciutadana
Perfil de Contractant
Jesús Activitats i Serveis, SL
Eleccions autonòmiques
 
CONÈIXER
Com arribar-hi?
El Poble
Plànol urbà
Patrimoni històric
 
SERVEIS DE L'EMD
Escola Municipal de Música
Banda de Música M. Martines i Solà
Llar d'Infants l'Espurna
Publicacions
Punt@Jove
Punt@Jove - Biblioteca
Espai d'Exposicions
Instal·lacions esportives
Cementiri municipal
 
eBando
Pregons de l'EMD de Jesús
 
+INFORMACIÓ
Telèfons d'interès
Calendari anual de festes
 

 
  
SERVEIS DE L'EMD

  Escola Municipal de Música
:: La Banda de Música el dia de les Catifes. 2014
:: 17ena setmana cultural 2014

Ara fa ja 11 anys vam començar a treballar amb un projecte que permetés als xiquets i xiquetes del nostre poble aproximar-se cap a la música des del seu nivell més elemental i d’iniciació.
A poc a poc , aquest projecte s’ha anat consolidant fins arribar a convertir-se en una escola consolidada amb una estructura clara que abarca des dels nivells d’iniciació fins al Grau Elemental, així com tots els instruments de vent i de percussió també en tot el seu àmbit de Grau Elemental que ha dut a la constitució d’una Banda de Música, la Banda de Música Manel Martines i Solà de Jesús consituida per 35 músics i que a hores d’ara ja ha assolit la categoria de Banda Federada dins la Federació de Bandes de Catalunya.
Comptem a més amb disciplines complementàries com l’Aula de Música Tradicional i Aula de Dansa que inclou Música i Moviment i Balls de Saló.
L’escola, a més, també imparteix ensenyaments d’altres instruments com piano, conjunt instrumental, coral, banda infantil,  i a més també s’oferirà a partir d’aquest curs 2007-08 cant coral i danses tradicionals.
Tot i que el nombre d’alumnes és variable , oscil.la sobre els 90 alumnes per curs escolar.
Fins ara, no hem disposat de l’espai físic adequat per poder sol·licitar l’autorització tot i desitjar-ho i creure que era el millor per tal de donar-li a l’Escola l’oficialitat que es mereixia. A hores d’ara hem pogut traslladar l’escola a un edifici més que digne on fins ara estava la seu del nostre Ajuntament que es trasllada a unes noves dependències.
Feta aquesta introducció que podria ser més àmplia però que ja anirem desenvolupant durant  del projecte..

Denominació

L’escola s’anomenarà Escola de Música Manel Martines i Solà de Jesús. Aquest nom es també el que ostenta la Banda . El Mestre Manel Martines i Solà fou un músic rellevant dins la historiografia musical del nostre poble a principis del segle XX exercint com a mestre, director i compositor d’obres tant per a música coral com per a banda.

Finalitat

La finalitat principal d’aconseguir homologar l’escola és la de poder ordenar d’una manera reglada i atenent a normativa els ensenyaments que fins ara s’han estat oferint.
D’aquesta manera donaríem rigor i formalitzaríem un procés educatiu que està abastant un alt nombre d’usuaris.
Així mateix possibilitaríem la implementació d’un sistema oficial que ens duria també a estar sota la normativa i disposar tant dels drets com dels deures que regeixen aquest procés, en concret ens referim a les ajudes i subvencions que ens correspondrien.

Objectius

Continuar fomentant la difusió de la música entre els alumnes més petits aproximant-los d’aquesta manera d’una manera lúdica i vivencial a aquest meravellós món.
Ampliar des d’un àmbit més teòric i reglat la formació musical de manera que permeti gaudir de la pràctica musical a nivell individual i de conjunt.
Oferir un entorn apropiat pel que fa referència als recursos materials, formals i personals que permetin la pràctica amb rigor de la música.
Poder-nos adaptar als diferents intereressos, nivells i ritmes d’aprenentatge oferint ensenyaments adaptats i alternatius aptes i idonis.
Ser un espai de trobada per tal de poder respondre a iniciatives d’estímul dels ensenyaments més propis de la cultura tradicional i popular així com també de propostes novedoses com música i moviment , balls de saló o instruments de la cultura popular .

 
L'experiment de l'aigua
 
CURSA 5 i 10KM DE JESÚS 2018
 
BORSA DE TREBALL
 
TAULER D'ANUNCIS
 
20 anys EMD 1994 - 2014
 
XX PREMIS RAMON FERRANDO ADELL
Poesia
Contes
 
INFORMATIU JESUSENC
Arxiu
 
ENLLAÇOS D'INTERÈS
Administració Pública
Sanitat
Educació
Cultura
Altres
Premsa - Radio - Televisió
 
GALERIA FOTOGRÀFICA
Anuari 2004
Imatges Antigues de Jesús
Envia'ns la teva imatge !!!
Festa Major Jesús 2008
 
REGISTR@'T
 
WWW.EMDJESUS.CAT
Àlbums
Cerca al web
Llibre de visites
 

Servei ofert per OASI